Hintakereső.hu Hintakereső.hu

Hintakereső.hu

Elektromos hinta vagy pihenőszék?A hintázás és maga a hintázó mozgás a kutatások szerint erősíti a két agyfélteke közötti kapcsolatokat és a gyermek koordinációján túl a gondolkodási képességeit is fejleszti. A mai rendkívül stresszes világban igen előnyös tulajdonság, hogy a hintázásnak kiváló nyugtató hatása van. A hintázás olyan állapotot teremt a szervezet számára, ami a védett, biztonságos magzati állapotot idéz fel. Noha azt gondoljuk, hogy leginkább a gyermekek szeretnek hintázni, mégis igen elgondolkodtató, hogy milyen előnyei vannak ennek a speciális mozgásformának felnőtt korban.

A felnőttek elsősorban a hintaágy használatát részesítik előnyben annak okán, hogy az talán kevésbé gyerekes vagy játékos, ugyanakkor a mozgás szinte teljesen ugyanaz, és a hatása is igen hasonló. Svájci és francia szakértők kutatásaik során arra a megállapításra jutottak, hogy a hintaágy ringató mozgása segíti a gyorsabb elalvást és javítja az alvás minőségét. Akinek lehetősége van hintaágyat tenni a kertjébe, vagy a teraszra az feltétlenül használja ki!

Idős korban talán már a hintaágy sem kellően visszafogott megoldás, de a jól ismert, klasszikus hintaszék az idősebbeknek is bátran ajánljuk. Akár olvasás, akár tévénézés közben egészen kiváló relaxációs módszer.

A Hintakereső.hu elsősorban azoknak kíván segítséget nyújtani, akik gyermekeik, szüleik vagy a saját kikapcsolódásuk céljából keresnek hintát, hintaágyat, hintaszéket vagy bármely más funkciójában hasonló alkalmatosságot. Szenvedélyünk a hintázás!